Muut eläimet

Tilaltamme löytyy kaviollisten lisäksi:

Lypsylehmiä

Lypsäviä lehmiä tilallamme on parisenkymmentä, jotka laiduntavat päivisin pihapiirissämme toukokuusta säiden salliessa lokakuun alkuun. Lehmiin pääseekin läheltä tutustumaan iltaisin helposti, kun talli ja navettarakennus ovat vierekkäin.


Hiehoja

Hiehomme ovat metsälaitumella kesäkuusta säiden salliessa lokakuun loppuun. Kesällä 2020 metsässämme rymisteli neljän hiehon lauma, määrä hieman vaihtelee vuosittain.


Vasikoita

Isommat vasikat ovat ranta/metsälaitumella (perinnebiotooppialueella) kesäkuusta syyskuun loppuun. Vasikkalaumassa oli myös kesällä 2020 neljä kaverusta. Vasikoidenkin määrä vaihtelee vuosittain. Nuorempia vasikoita käytämme säiden salliessa ulkona pienemmässä lautatarhassa.


Serra De airesin paimenkoiria

Vahtikoiramme, 2015 syntyneet Pippuri ja Lissu pitävät huolta siitä, että ylimääräiset metsänasukit sekä luvattomat ihmiset pysyvät tonttien rajojen ulkopuolella. Nämä siskokset ovat hurjan söpö kaksikko, mutta ei saa antaa ulkonäön hämätä, siksi tarhan edessä vieraita varten on kyltit sekä erillinen lanka estämään työntämästä käsiä tarhaan, kunnioitathan niitä ja muistathan että tytöt tekevät vain työtään pitämällä meteliä tarhassa kun tulet pihaan.


Maatiaiskissa

Hiirien kauhu nimeltä Pulla…todellisuudessa meidän sohvan valloittaja ja mäyräkoiramme paras kaveri. Aikoinaan Pulla oli eräässä toisessa navetassa villikissana, josta sen itselleni nappasin, kesytin ja nyt ollut ilonamme reilu 5 vuotta. Pullan arvioitu syntymäaika on n. 2011. Melkoinen persoona ja tutustumisen arvoinen kissa, entisenä navettakissana Hänen Korkeutensa käy navetassa ainoastaan pyytämässä maitoa ja sekin kelpaa vain juuri lypsettynä ja tietystä kupista tarjoiltuna.


Pitkäkarvainen mäyräkoira

Viimeisenä mutta ei todellakaan vähäisempänä, ehkä tilamme suurimman egon omistava Tuure! Tästä sankarista voisi kirjoittaa jopa kirjan enkä oikeastaan tiedä mitä kirjoittaisin lyhyesti. Tuure on kaikkien kaveri, luulee että kaikki rakastavat häntä (mm. poikinut lehmä, joka puolustaa vasikkaansa, hevonen joka haluaisi syödä ihan itse ruokansa jne.) Tuure on jokapaikan sählääjä ja aina mukana kaikessa, myös siinä missä ei pitäisi. Valitettavasti hän sairastaa epilepsiaa ja välttääksemme innostumista/kiihtymystä pidämme Tuuren sisällä asiakkaiden ollessa paikalla. Kesäisin Tuure majailee tallimme alla, siellä kun on viileää (tämä tiedoksi ettette ihmettele kyseistä kylttiä tallilla)