Tallin asukkaat

Aarteen Louska ”Aarre”

Tämä meidän pieni musta pyöreä, vuonna 2010 syntynyt shetlanninponitamma Aarteen Louska, tottelee halutessaan nimeä Aarre. Aarre on hyvin kiltti, ei pure eikä potki. Ponimaisia muita piirteitä löytyy ja pieni pilke silmäkulmassa kyllä on, varsinkin kun ruokaa on näköpiirissä.


Aarre on elämänsä aikana ehtinyt juosta kilpaa ja keimailla näyttelyissä sekä pyöräyttänyt jälkikasvun, Temu-Tuiskun. Nykyisin toimii ”monitoimi-pollena” asiakkailla niin ratsuna, kuin reki- ja kärryajossa.


Aarre nauttii ympärillä olevista pienistä harjailevista lapsosista ja yleensä nukahtaa hoitotuokion aikana, aivan ykköspuuhaa on pesulle pääsy! Ratsuna Aarretta voisi kuvailla ovelan laiskaksi. Aina kun vain on mahdollisuus pysähtyä pienelle ”huilaustauolle”, Aarre hoitaa sen homman täydellisesti. Halutessaan liikkuu kyllä omalla moottorilla, varsinkin jos on jämäkkä ja osaava ratsastaja selässä.


PONIKUJAN MILOS ”MILOS”

Vuonna 2008 syntynyt Ponikujan Milos, tuttavallisemmin Milos, Miloska… Rakkaalla lapsella on monta nimeä.. Milos on aivan hurmaava pieni herrasmies ja todellinen monitoimiponi. Jos Milos osaisi puhua, lempilause olisi varmasti ”kaikki käy!” Mitä enemmän lapsia ympärillä touhuaa, rapsuttelee, halailee ja suukottelee, sitä enemmän Milos nauttii.

Ratsastaessa Milos on ”se reippaampi poni”, eli Aarteen vastakohta, mutta onneksi vastakohdathan täydentävät toisiaan. Mikäli kentällä on samaan aikaan Pakke, tästä pienestä pörröisestä karvapallosta kuoriutuu Mika Häkkinen. Miloksella on myös ajettu kilpaa ”edellisessä elämässä” ja Miloksellakin on jälkikasvua, hän on Taika-nimisen shetlanninponin isä.

Milos on asiakaskäytössä ratsuna sekä kärryajossa. Kärryajon jälkeen on Miloksen päivän kohokohta, vapaana olo tallin pihassa sen aikaa kun varusteet kootaan pois. Voi sitä vapauden riemua, niin kuin videolta näkyy 😀


PANDOR ”PAKKE”

Uusimpana tulokkaana joukossamme on hieman harvinaisempaa rotua edustava, vuonna 2008 syntynyt Konik ruuna Pandor. Tämän esittelyn lopussa pieni yhteenveto rodusta.

Pakke on mielenkiintoinen persoona kaikinpuolin. Välillä tuntuu olevan mörköjä joka nurkassa mitä pitää vähän jännittää ja välillä tuntuu, että alla on nukkuva hevonen.

Ratsastaessa osaa kuitenkin testata ratsastajaa ja mennä sieltä mistä aita on matalin, jämäkänkin ratsastajan kanssa ensimmäiset hetket on kuin tervassa ratsastaisi, mutta lämmettyä toimii kun ihmisen mieli.

Pakken aivan ykkösjuttu on pulkan vetäminen. Nähtäväksi jää, löytyykö kesällä jotain mikä menee pulkkailunkin ohitse.

Pakkella on talviaikaan loimi päällä 24/7 herkän selän vuoksi, joten kuvia varsinkin hyvässä valaistuksessa ilman loimea on hyvin vähän. Tästä syystä alla kuva, joka otettu Kuopion Hevosklinikalla. Kuva ei kovin edustava ole, mutta siitä näkyy parhaiten Pakken jännä väritys.

Tallilaisten kesken olemme vitsailleet, että välillä Pakken kyydissä ehtisi lukea Sinuhe Egyptiläisen samalla kun kiertää yhden kerran kentän ympäri 😀 Alla videolla tästä vauhdista tyylinäyte, mutta kiitokset tästä Pakkelle <3 kyydissä 7v aloittelija.

Ja lupaamani pieni ote ns. rotumääritelmästä:

  • Konik on alkukantainen puolalainen pienhevonen
  • Säkäkorkeus n. 130-140cm
  • Yleisin väri hiirakko.
  • Lähes poikkeuksetta niillä on selässään siima ja jaloissa seepraraitoja
  • Tyyppi: poni/ pieni kylmäverinen
  • Globaali esiintyminen: harvinainen
  • Ystävällinen ja ihmisrakas. Hyvä hyppäämään. Tasaiset ja vahvat askellajit.
  • Pitkäikäinen